Informatie over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, passies, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de correcte functie te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe utiliseer ik mijn eigenschappen optimaal. Een beantwoording op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en vrouwen.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële omgeving, de schematische opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Arbeid test

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de propere job voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft omtrent uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

– Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle data.
– Telefonisch. Bel 0800 30 700 (kosteloos). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde gegevens door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

Met de loopbaancheques verkrijgt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens verkrijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw job- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Carrière

Cheque besteld; hoe nu verder?

 Wat als ik mijn baan cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Indien u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Verlangt u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor gratis startgesprek.

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Hoe zien jobcheques eruit?

Wij bevatten dat u het fijn vindt om te controleren of u in het bezit bent van een officiële jobcheque. De echte jobcheques kan u identificeren aan:

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw duur van verbrekingsvergoeding.

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw jobcheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld moeiteloos teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 hier kunt u de kosten zien!

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij wisselingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw arbeid of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw taak- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raadgeving begeleidt u bij het vinden van een beantwoording op uw vraag. Samengevat, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met jobcheques, een procesverloop levert antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/10/succesvol-solliciteren-vergeet-dan-deze-10-dingen-niet/