Expo Che
Image default
Bedrijven

Zorgen voor je hond

Wanneer je een hond in huis neemt zul je er goed voor moeten zorgen. Je moet voor dit beestje echt de tijd nemen. Ze zullen om de zoveel uur uitgelaten moeten worden en ze vinden het ook erg fijn om daarnaast veel aandacht en knuffels te krijgen. Zeker jonge honden hebben enorm veel energie, hier zul je dan ook regelmatig lekker mee moeten spelen. Bij het aanschaffen van een hond komt veel kijken. Je zult moeten gaan winkelen voor allerlei spullen zoals een hondenmand, halsband, voerbakken en voer. Vervolgens is het ook belangrijk om eens in de zoveel naar de dierenarts te gaan. De hond zal namelijk regelmatig ingeënt en ontwormd moeten worden.

Inenten

Er liggen voor honden verschillende infecties op de loer. Daarom is het belangrijk om je hond in te laten enten tegen deze meest voorkomende infecties. Mede door dit soort vaccinaties komen levensbedreigende hondenziektes in Nederland nauwelijks meer voor. Dit zijn bijvoorbeeld ziektes als parvo, hondenziekte of besmettelijke leverziekte. Een jonge hond krijgt zijn eerste vaccinaties als ze zes weken oud is. Vervolgens zijn er inentingen met negen weken, dertien weken en bij één jaar oud. In sommige aparte gevallen zul je je hond nog een extra inenting moeten geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je je hond mee wilt nemen naar het buitenland.  Ent deze dan in tegen hondsdolheid. Dit is een ziekte die in veel andere landen een stuk vaker voorkomt dan in Nederland. Of wanneer je de hond een tijdje in de kennel wilt plaatsen, omdat je zelf een weekje weg gaat. Dan is het nodig de hond in te enten tegen zogenoemde kennelhoest. De inentingen kennen allen in principe niet of nauwelijks bijwerkingen. Het kan een enkele keer voorkomen dat er een bult ontstaat op de plek van de vaccinatie.

Ontwormen

Puppy’s moeten ontwormd worden met twee, vier, zes en acht weken. Maar daarna is het niet meteen klaar. Ook een grotere hond zal regelmatig ontwormd moeten worden. Zo is het advies voor een pup tot zes maanden om hem iedere maand te blijven ontwormen. Vanaf zes maanden is ieder kwartaal genoeg. Honden komen iedere dag buiten en kunnen zo gemakkelijk een besmetting oplopen via bijvoorbeeld de uitwerpselen van een andere hond. Daarnaast kunnen honden niet alleen een besmettingsbron zijn voor andere honden, maar ook zelfs voor mensen. Houdt na het ontwormen wel even in de gaten of de hond geen bijwerkingen ontwikkelt, zeker wanneer het de eerste keer is wanneer u een nieuw merk gebruikt. Zoek daarvoor even op internet: ontwormen hond bijwerkingen. Je krijgt dan meteen een lijstje te zien. Bijwerkingen kunnen zijn: Braken, diarree, jeuk of traagheid. Gelukkig komen bijwerkingen na het ontwormen zelden voor.