Expo-che

Fotostudio Zwolle

Vanuit alle richtingen rondom Zwolle weten mensen zo langzamerhand de weg naar de fotostudio in Heino te vinden. De fotostudio genaamd STUDIOVHF wordt gerund door de Zwolse fotograaf Vincent Hartman. Voor een fotograaf die net buiten de stad gevestigd is is het cruciaal gevonden te worden met algemene zoekwoorden zoals fotograaf gekoppeld aan de plaatsnaam Zwolle.

 

(opnameruimte STUDIOVHF)

Zakelijke fotografie

De fotostudio richt zich hoofdzakelijk op de zakelijke opdrachtgever met de handelsnaam STUDIOVHF. Dit zijn veelal reclamebureau’s, marketing communicatie afdelingen van bedrijven en instellingen, en bedrijven actief in vastgoed en interieur. Fotograaf Zwolle werkt samen met zijn nicht Iris Hartman en is daarnaast erkend leerbedrijf voor studenten van de fotovakschool. Veel voorkomende opdrachten liggen in de sfeer van algemene bedrijfsfotografie, redactionele fotografie en interieurfotografie. 

Vanuit de rest van Nederland en Belgie wordt Zwolle gezien als centraal punt in het noord-oosten. De stad is daarnaast ook nog eens hoofdstad van Overijssel en staat bekend om zijn vooruitstrevende karakter. Zwolle is de motor van de lokale economie en heeft nauwelijks geleden onder de economische crisis. Goede vindbaarheid als fotograaf in de Zwolse regio is dus cruciaal.

Particuliere fotografie

Naast de zakelijke fotografie verzorgt Fotograaf Zwolle ook nog fotografie voor particuliere opdrachtgevers. Als de fotostudio geschikt is voor productfotografie kan deze immers ook benut worden voor portretfoto’s en familiefoto’s. De particuliere portretfotografie vormt samen met bruidsreportages ongeveer een kwart van de omzet van de studio. Voor particuliere opdrachtgevers wordt nog steeds de oude handelsnaam Vincent Hartman Fotografie gebruikt. Dat is de naam waar de studio begin jaren negentig in Zwolle mee begon.

Samenwerkingsverbanden

STUDIOVHF is een relatief kleine fotostudio in Zwolle en werkt derhalve veelvuldig samen met andere creatieve professionals uit de regio. Te denken valt aan tekstschrijvers, vormgevers en webdesigners. STUDIOVHF is lid van Het Communicatiegilde in Raalte. Het Communicatiegilde is een verband van onafhankelijke kleine bedrijven met allemaal een specifieke specialisatie op het gebied van marketing communicatie. Met uitzondering van Fotograaf Zwolle delen de leden samen een pand. Daarnaast is Vincent Hartman abbonnementhouder bij de Droom van Zwolle. De Droom van Zwolle is een flexibele werkplek in een klassiek pand in de Zwolse binnestad waar zelfstandige professionals met elkaar verbinden, ontwikkelen en werken. STUDIOVHF is tevens lid van de Nederlandse beroepsorganisatie van fotografen de DuPho.

http://www.studiovhf.com/