Expo Che
Image default
Hobby en vrije tijd

Enkele aanraders om te mountainbiken in de Ardennen

Mountainbiken in de Ardennen is de perfecte gelegenheid om allerlei mooie routes in het prachtige gebied te verkennen. De route van Theux is een populaire route met 3 trails. De trails hebben verschillende kleuren en kennen verschillende moeilijkheidsgraden en afstanden. De groene trail is de kortste met het minste hoogteverschil, de blauwe zit er tussenin en de rode is het langste met het meeste hoogteverschil.

De route van Spa is ook een toffe route om te mountainbiken in de Ardennen. Ook hier zijn er verschillende trails. De route is uitermate geschikt voor beginners en je komt onderweg prachtige uitzichten tegen!

Geschikt voor iedereen

Doordat er veel verschillende routes beschikbaar zijn is het mountainbiken geschikt voor iedereen. Zo kun je als beginner routes afleggen en je vaardigheden oefenen, maar ook voor ervaren mountainbikers is er genoeg te beleven. Ook voor de jonge mountainbikers zijn er genoeg mogelijkheden om prachtige routes te verkennen. Dit maakt mountainbiken in de Ardennen een geschikte activiteit voor iedere avonturier die graag sportief bezig is.

Speciale route

In de Ardennen vind je de RAVel. Dit is een route die speciaal is aangelegd voor fietsers, ruiters, wandelaars, etc. Hier mag dan ook geen gemotoriseerd verkeer komen om de veiligheid te waarborgen. De route is aangelegd op oude jaagpaden en spoorlijnen en is ongeveer 1400 kilometer lang. Doordat er geen gemotoriseerd verkeer op de route komt, kun je ongestoord genieten van de prachtige natuur in de Ardennen.

https://indardennen.be/activiteiten/mountainbiken/