De ideale vloerverwarming voor elke vloer

Wilt u een vloerverarming aanleggen in uw huis, dan hoeft u niet bang te zijn dat dat niet mogelijk is bij uw vloer. Er zijn veel verschillende vloeren, maar ook veel verschillende soorten vloerverwarming. Er is voor bijna elke vloer wel een vloerverwarming die geschikt is. Echter is niet overal dezelfde soort vloerverwarming mogelijk. Zo zijn er wel een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij bepaalde vloeren, gezien elke vloer een eigen mate van warmtegeleiding heeft. Heeft u laminaat of marmoleum? Dan laat dat meer warmte door dan PVC vloeren of vinyl. Wilt u dus optimaal kunnen genieten van vloerverwarming, dan is het verstandig om bij de specialist te vragen welke soort vloerverwarming het beste is in combinatie met uw vloer.

Energiezuinig uw woning verwarming: laat vloerverwarming aanleggen

Vindt u het milieu belangrijk? Dan vindt u het waarschijnlijk ook belangrij om een zo energiezuinig mogelijke vloerverwarming in huis te hebben. Ook merkt u het maandelijks in uw portemonnee als uw verwarming een stuk energiezuiniger is. Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. Is dat niet het geval, dan kunt u vaak rekenen op garantie op de vloerverwarming. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?

De oplossing voor chronisch koude voeten: vloerverwarming

Veel mensen hebben last van koude voeten. Dit kan erg vervelend zijn, helemaal als niets hiertegen lijkt te helpen. Wanneer uw voeten eenmaal koud zijn, duurt het meestal niet lang meer voordat u het zelf ook koud hebt, en dan kan het moeilijk zijn om weer op te warmen. Wat is de oplossing? Vloerverwarming is de oplossing! In tegenstelling tot radiatoren, waarbij de warmte direct de lucht in wordt gestraald, loopt u bij vloerverwarming altijd op een warme vloer. De warmte komt zo direct terecht bij uw voeten! De rest van de ruimte wordt ook goed verwarmd doordat vloerverwarming een gelijkmatige warmte afgeeft. Het zorgt daarnaast ook nog eens voor een erg behaaglijk en comfortabel gevoel in huis!