Expo Che
Image default
Woning en Tuin

Vloerder ook laten isoleren

Als u van plan bent om een nieuwe vloer te laten leggen door een vloerder, dan is het verstandig om ook eens naar de mogelijkheden te kijken wat betreft vloerisolatie en wellicht de vloerder ook het isolatiewerk te laten verrichten. In dit artikel bespreken we de voordelen van het laten isoleren van uw vloer, wat het u kan opleveren en wat de mogelijkheden zijn.

 

Voordelen van het laten isoleren van uw vloer

Het is bij benedenvloers isoleren belangrijk dat er zich een kruipruimte bevindt onder de vloer. Deze is door de vloerder te bereiken via een luik op de begane grond van uw woning. Door de onderkant van de vloer te laten isoleren door de vloerder, wordt kou uit de kruipruimte gehaald waardoor de kou niet meer uw huis kan binnendringen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat uw vloer minder koud aanvoelt, wat een veel behaaglijker gevoel geeft. Veel gebruikte materialen voor vloerisolatie zijn: isolatie platen, PUR schuim en isolatie kussens. De oppervlakte van de kruipruimte, maar ook de vochtigheid in uw woning, bepalen onder andere met welk materiaal de vloerder het best kan isoleren.

Wanneer er zich geen kruipruimte onder uw huis bevindt, is het ook mogelijk om uw vloer bovenvloers te laten isoleren. De vloerder kan dan een isolerend ondertapijt of een dekvloer aanbrengen.

Doordat er minder vocht in uw woning komt en meer warmte vastgehouden wordt, kunt u aanzienlijk besparen op verwarmingskosten. Gemiddeld genomen gaat het verbruik van gas na het isoleren van de vloer omlaag met zo’n 325m³ op jaarbasis. Naast dat dit u flink scheelt in kosten bent u op deze manier ook nog eens meer milieuvriendelijk bezig.

 

Prijzen van het isoleren van uw vloer door de vloerder

De prijzen van het laten isoleren van een vloer kunnen nogal verschillen. Het is daarom slim om goed te vergelijken voordat u een keuze maakt voor een vloerder. De kosten van het isoleren van een vloer zijn van een verschillend aantal factoren afhankelijk, zoals onder andere: het type woning, de vorm van isolatie, het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, het te isoleren oppervlak en arbeidskosten.

Voor het berekenen van een gemiddelde prijs voor het isoleren van een vloer kan als vuistregel worden genomen dat voor de arbeidskosten en het isolatiemateriaal 30 EUR per vierkante meter wordt berekend. Hierin is het BTW-tarief van 6 procent ook meegenomen.

 

Bent u van plan om een vloerder in te huren?

Dan raden wij u aan om meerdere vloerder offertes aan te vragen bij diverse vloerders en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier bent u namelijk in staat om aanzienlijk in kosten te besparen en daarnaast ook eenvoudig te kiezen voor de vloerder met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

http://www.vindvloerder.be