Expo Che
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen aanschaffen? Vergelijk altijd prijzen voor zonnepanelen!

Zonnepanelen aanschaffen

Zonnepanelen worden steeds populairder. We zien ze steeds meer op onder andere de daken van onze huizen. Wilt u op korte termijn gebruik gaan maken van zonnepanelen, dan is het verstandig om u goed te oriënteren zodat u in staat bent om een goede keuze te maken wat betreft type zonnepaneel en leverancier.

De installatie van zonnepanelen is een klus die precies en nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Schakel hiervoor dus altijd een professioneel en gespecialiseerd installatiebedrijf in. Gespecialiseerde bedrijven zorgen er namelijk altijd voor dat alles op de juiste manier wordt geplaatst en aangesloten.

Verschillende prijzen voor zonnepanelen

De prijs van een zonnepaneel is onder andere afhankelijk van het vermogen ervan. Het vermogen wordt in Wattpiek (Wp) uitgedrukt en geeft de opbrengst van het zonnepaneel aan onder optimale omstandigheden. Daarnaast verschillen de kosten ook per leverancier.

In onderstaand overzicht worden de gemiddelde prijzen weergegeven:

Poly-kristallijn zonnepanelen

  • 100 Wattpiek: gemiddelde prijs ligt rond de 100 EUR
  • 200 Wattpiek: gemiddelde prijs ligt rond de 210 EUR
  • 300 Wattpiek: gemiddelde prijs ligt rond de 260 EUR

Mono-kristallijn zonnepanelen

  • 100 Wattpiek: gemiddelde prijs ligt rond de 105 EUR
  • 200 Wattpiek: gemiddelde prijs ligt rond de 190 EUR
  • 300 Wattpiek: gemiddelde prijs ligt rond de 300 EUR

Poly-kristallijn zonnepanelen

Het poly-kristallijn zonnepaneel heeft over het algemeen een paars-blauwe kleur. De zonnecellen die in deze zonnepanelen zijn verwerkt zijn opgebouwd uit meerdere kristallen. Hierdoor kan er iets minder licht worden opgenomen waardoor het rendement iets lager ligt dan bij zonnepanelen met monokristallen.

Mono-kristallijn zonnepanelen

Het mono-kristallijn zonnepaneel heeft over het algemeen een zwarte kleur. De zonnecellen die in deze zonnepanelen zijn verwerkt bestaan uit één kristal. Hierdoor kan er meer licht mee worden opgevangen dan bij poly-kristallen en ligt het rendement van het paneel ook iets hoger. 

Bent u van plan om zonnepanelen te laten installeren?

Dan is het zeker aan te raden om diverse zonnepaneel offertes aan te vragen bij verschillende zonnepaneel leveranciers en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u namelijk aanzienlijk in kosten besparen en ook eenvoudig kiezen voor de zonnepanelen met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

http://www.vindzonnepanelen.be