Expo Che
Image default
Woning en Tuin

Zwemmen in de buitenlucht

Wat is er nu lekkerder dan een eigen zwembad in de achtertuin? Helaas is het niet iedereen gegeven maar als je er wel de financiële mogelijkheden voor hebt zou je eigenlijk wel gek zijn om het niet te doen! Maar het ene zwembad is het andere niet….

Het grootste voordeel wat mensen met een eigen zwembad altijd aangeven is het feit dat ze niet te maken hebben met die verschrikkelijke chloorlucht. In openbare zwembaden wordt namelijk altijd een flinke hoeveelheid chloor toegevoegd. Dit moet de gebruikers van het zwembad beschermen want de chloor dood de aanwezige bacteriën in het water. Nu heb je met een privé zwembad hier natuurlijk haast geen last van en kun je nagenoeg stoppen met het toevoegen van chloor aan het water.

Als je dan toch de keuze hebt gemaakt om een zwembad aan te schaffen dan moet je het ook goed doen. Zeker als je een zwembad in Nederland laat bouwen is het ook verstandig om na te denken over de wijze waarop je de boel gaat afdekken in de wintermaanden. Een hele mooie oplossing zijn de zonnelamellen zwembad. Ze zijn er niet alleen fantastisch uit maar verzekeren je ook van een aantal zaken. Zo blijft het water gegarandeerd schoon en daarnaast wordt het zwembad ook mooi beschermd gedurende winterse neerslag (hagel en dergelijke).

Veel mensen hebben vaak nog ten onrechte het idee dat de lamellen zullen vervormen door een hete en lange zomer. Deze mensen kan ik geruststellen want de solar lamellen zijn gemaakt van een materiaal dat bestendig is tegen zeer hete temperaturen. Voordat je een zwembad laat aanleggen is het dus verstandig om alles eerst is rustig te overwegen. Het is namelijk een belangrijke beslissing want als het goed is zal jij vele uurtjes gaan doorbrengen op deze plek!

 

 

http://www.lamellenafdekkingen.nl/