Expo Che
Image default
Aanbiedingen

Traag rijden is zuiniger!

auto te koop tweedehands belgie

auto verkopen 

tweedehands auto

 

 

Auto’s kosten geld, en ze kosten nog steeds geld na aankoop: u moet betalen voor verzekeringen, onderhoudskosten en u moet regelmatig tanken om het te blijven gebruiken. Het valt niet te ontkennen dat openbaar vervoer en fietsen goedkoper zijn, maar met betrekking tot het gebruik van auto’s zijn veel onwerkelijke dingen stilletjes de wereld binnengedrongen. We introduceren sommige feiten en fabels over zuinig rijden.

Zijn auto’s met automatische transmissies zuiniger dan auto’s met handgeschakelde versnellingen? Kun je de auto opwarmen voordat je gaat rijden? Veel chauffeurs proberen zo zuinig mogelijk te rijden, maar rijden ze ook zuinig volgens hun ideeën of wensen?

Handgeschakelde versnellingsbakken zijn zuiniger dan automatische versnellingsbakken

Een machine kopen is veel duurder dan een manuele auto. In het verleden werden zelfrijdende auto’s meer gebruikt dan auto’s met handgeschakelde transmissies. De machine is niet de meest verstandige optie om geld te besparen. Maar vandaag is de situatie veranderd. De huidige automatische transmissie met 8 versnellingen is veel zuiniger dan de oude automatische en handmatige transmissies.Dit komt doordat ze 8 versnellingen hebben, waardoor ze bij lagere snelheden kunnen schakelen naar hogere versnellingen. Dit is ook wat je hebt geleerd op de rijschool: schakel van 2000 naar 2500 naar hogere versnellingen om zuiniger te rijden.

Rijd langzamer en bespaar meer

Veel chauffeurs zijn van mening dat ze door langzaam te rijden ook de economische efficiëntie kunnen verbeteren. Dit verhaal is echter gewoon onjuist. Langzaam lopen heeft geen invloed op uw brandstofverbruik. Door bewuster te rijden en betere verkeersomstandigheden te verwachten, wordt u sneller en zuiniger.

Ardennen in plaats van remmen

U komt bij een rotonde of kruising. Je hebt twee opties: je rijdt zoveel mogelijk, tot je uiteindelijk remt of je auto laat zwellen. Als je dit een tweede keer doet, gaat het goed met je. Door benzine vrij te laten en verder te rijden, kunt u zuiniger rijden. Schakel vervolgens terug en geef gas om de juiste snelheid te krijgen. Je kunt deze technologie ook toepassen in files. Continu remmen, schakelen en accelereren heeft een nadelig effect op het brandstofverbruik en de koppeling.

Het is het beste om de motor op te warmen

Misschien heb je het in de winter meerdere keren gedaan: start de motor voordat je vertrekt en laat hem 15 minuten warmlopen voordat je daadwerkelijk vertrekt. Op deze manier wilt u misschien dat uw auto minder verbruikt. Helaas is deze poging tevergeefs. De motor heeft meer tijd nodig om op te warmen, dus je brengt meer tijd door, wat niet goed is voor de motor. Na het rijden kunt u beter rustig rijden. Als u wacht op een overweg of stilstaat in de file, wordt ook aangeraden de motor uit te zetten. Als uw motor 8 seconden loopt, verliest u evenveel brandstof als het starten van de motor.Daarom zijn nieuwe auto’s vaak uitgerust met een start-stopsysteem, dus als je een rood licht of overweg tegenkomt, wordt de motor uitgeschakeld en als je verder mag rijden, start hij snel.

Zonder airconditioning is rijden zuiniger

De technische snufjes in de auto zijn goed, maar leiden ook tot een hoger verbruik. Wist u bijvoorbeeld dat door continu de airconditioner te gebruiken er 10% meer brandstof wordt verbruikt? Als het warm weer is, kunt u de airconditioner het beste met tussenpozen inschakelen.Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de ramen open te rijden om het frisser te maken in de auto, maar dit zal ook leiden tot een hoger brandstofverbruik. Het wordt ook aanbevolen om zo min mogelijk extra gewicht mee te nemen. Het enige wat u kunt doen, is het cruise control-systeem op een constante afstand (bijvoorbeeld op een snelweg) op lange afstand activeren. U kunt het autoverbruik tijdens het rijden controleren door het brandstofverbruik te controleren op de boordcomputer.

Spaar het milieu en fiets!

Interne kopers: door de auto te vervangen door een fiets, kunt u het meeste besparen, vooral wanneer u korte afstanden aflegt. Auto’s worden veel gebruikt op korte afstanden omdat de motor onvoldoende tijd heeft om voldoende op te warmen. Kies daarom voor een fiets die niet langer is dan 5 kilometer. Mocht je toch een auto nodig hebben, dan is het aan te raden na 2010 een auto te kopen. De consumentenstandaarden zijn inderdaad aangescherpt, waardoor jonge auto’s zuiniger zijn dan oudere auto’s.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/advertentie-tweedehands-auto/