Expo Che
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de airco

Een airco is een handig apparaat waarmee je een ruimte heerlijk kunt verkoelen. Maar wist je dat je vaak nog veel meer met airconditioning kunt? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Zuiveren van lucht
Een airco blaast niet alleen koele lucht de ruimte in, maar ook nog eens zuivere lucht! De lucht wordt in het apparaat namelijk gezuiverd door de filters. De filters vangen bijvoorbeeld stof op. Sommige airco’s beschikken over speciale filters die tot wel 99% van de lucht zuiveren. Deze filters zijn ideaal voor mensen die allergisch zijn voor stof.

Ventilatie van een ruimte
Wist je dat een airco ook voor een lekker briesje kan zorgen als je de koelfunctie van het apparaat uitschakelt? Je kunt een airco namelijk als ventilator gebruiken. De lucht wordt dan niet koeler gemaakt, maar het briesje kan zeker aangenaam zijn op warme lentedagen. Bovendien wordt de lucht in de ruimte hierdoor gevuld met schone lucht. 

Verwarmen van een ruimte
Heb je een luxe airco in huis? Grote kans dat het apparaat dan ook als verwarming kan dienen. Dankzij de warmtepomp in de airco zit jij er in de herfst en winter heerlijk warmpjes bij. De verwarming van een airco is in sommige gevallen zelfs goedkoper dan gasverwarming.

Een airco staat soms dag en nacht aan. Na verloop van tijd kan het zijn dat de airco minder goed werkt of zelfs kapot gaat. In zo’n geval loont het om het apparaat te repareren. Het is relatief eenvoudig om kapotte airco onderdelen te vervangen. Op Fixpart.be vind je alle onderdelen die je nodig hebt om je airco snel weer werkend te krijgen. 

 

https://fixpart.be/nl