Expo Che
Image default
Dienstverlening

Hoe Sport Psychologen En Sport Trainers Hand in Hand Gaan

Zou het niet fijn zijn als iedereen eenvoudigweg stress los kon laten alsof het een tijdelijk ongemak was? Stel je voor dat je het leven van een atleet leidt. Nu, dat is pas een totaal andere druk. Ze moeten vechten met dagelijkse training, doorlopende wedstrijden, tegenstanders die hongerig zijn naar de prijzen, en strenge coaches. Zet dit alles bij elkaar en je kunt behoorlijk hoofdpijn krijgen. Het idee van sportpsychologie coaching is voortgekomen uit het idee van hoe dit alles te combineren is. Als het niet voor deze experten waren, zouden vele atleten hun geliefde sport achter zich gelaten hebben.

Sinds het begin van de sportpsychologie coaching hebben atleten de kernwaardes van visualisatie geleerd. Ze werden gevraagd om zich het gehele proces voor te stellen, zoals het in de werkelijk zou moeten gebeuren. Dan werden ze gevraagd om alleen positieve gedachtes te hebben, voordat het grote moment begon. Hoe simpel deze methodes ook klinken, het gehele proces houdt hun gefocusseerd, gezond, en gedisciplineerd. Dus hoe helpen deze trainers de atleten?

· Ten eerste helpen ze de atleten concurrentiegericht houden. De coaches zijn er om voor het lichaam te zorgen, maar deze experten zorgen voor de gemoedstoestand van de speler.

· Spelers leren mentale trucjes zodat ze de houding van een winnaar ontwikkelen die ze zo hard nodig hebben. Wedstrijden kunnen je gedeprimeerd maken, en hoewel deze atleten getalenteerd zijn, zijn ze niet bovenmenselijk. Ze hebben soms hulp nodig wanneer ze simpelweg niet diep genoeg in zichzelf kunnen graven om het zelfvertrouwen te vinden die ze nodig hebben, of om aan de innerlijke criticus die hun terughoudt voorbij te lopen.

· Hoewel sportpsychologen heel weinig van de roem krijgen van de speller of team, spelen ze een cruciale rol in hun dagelijkse leven. Ware het niet voor deze heimelijke helden, hadden we niet de roem van Roddick, Jordan, of zelfs de Yankees beleefd.

· Er zal altijd iemand zijn die de atleten in het oog houdt wanneer ze van spel tot spel gaan. Vooral wanneer het om teams gaat, kan het zijn dat de individuele behoeftes van sommige spelers over het hoofd worden gezien. Er is hulp aanwezig om er voor te zorgen dat de mensen die betrokken zijn een hecht team kunnen vormen.

· Spelers leren hoe ze elk deel van hun training in hun voordeel kunnen gebruiken. Ze naar iemand opkijken en hem als een soort referentiepunt gebruiken. Deze persoon kan als een soort inspiratie dienen om beter te presteren.

Dankzij deze sportpsychologen lijkt de druk die deze getalenteerde individuen niet meer een te zware last om te dragen. Wanneer ze geleerd worden om het grote plaatje van hun harde werk te zien, kan het leven dat ze gekozen hebben om te leiden net zo plezierig zijn als het zou moeten zijn.

Psychologen dienstverlening Gouda

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/