Expo Che
Image default
Gezondheid

Zit er meer alcohol in een glas sterkedrank?

Er zit niet meer alcohol in een glas sterke drank dan bijvoorbeeld een biertje of wijntje. Dat klinkt misschien onlogisch maar dat is het absoluut niet. In een glas bier zit ongeveer 4 á 5% alcohol, in wijn 10 tot 15% en sterke drank meer dan 22%. Hierdoor lijkt het wel degelijk dat er meer alcohol in een glas sterke drank zit. Maar dat is niet zo want per glas sterke drank drink je een stuk minder dan wanneer je een pilsje of wijntje drinkt.

Kort samengevat

1 glas wijn = 1 glas bier = 1 glas sterke drank: in allen zit ongeveer 10 gram zuivere alcohol in een standaardglas. Er zit dus niet meer alcohol in een glas sterkedrank.

Alcohol richtlijnen voor jongeren

Als tiener zijnde kun je minder alcohol verdragen dan een volwassene. Je wordt eerder angeschoten en dronken. Jongeren die alcohol drinken verstoren hiermee ook hun ontwikkeling. Alcohol remt je ontwikkeling namelijk af.

Alcohol verstoort ook je hormoonhuishouding en brengt je hormonale evenwicht in disbalans. Dit verstoort de botontwikkeling en algehele ontwikkeling.

Jongeren mogen tegenwoordig niet meer drinken

Nu de nieuwe wet van kracht is mogen jongeren onder de 18 jaar niet meer drinken. De regels zijn hetzelfde voor meisjes en jongens.

Hoe word je snel nuchter

Snel nuchter worden is vandaag de dag iets waar veel mensen naar opzoek zijn. Want kun je het proces van dronkenschap naar nuchter worden versnellen? Dat is zeker mogelijk aan de hand van een krachtig voedingssupplement, namelijk: Premulon

 

http://www.premulon.nl