Expo Che
Image default
Bedrijven

Waterpijp

Je kan wel zeggen dat shisha roken de nieuwe trend in Nederland is. Het wordt wereldwijd de nieuwe favoriete bezigheid onder jongeren. De waterpijp is jaren geleden in de Arabische wereld ontstaat. Je kan nu wel zeggen dat de shisha momenteel ook het westerste deel van de wereld verovert. Wat is een waterpijp? Een waterpijp is voor de Arabische benaming shisha. Shisha stampt vermoedelijk af van het Perzische ‘shishe’ wat ‘glas’ betekent. Waterpijp is een apparaat voor het roken van een pijptabak dat aroma geeft. In veel westerse steden zie je de toenemende populariteit van shisha vooral terug in cafe’s en bars waar waterpijp gerookt kan worden. Nu het zomer wordt zie je de waterpijp ook steeds vaker in parken en andere vrije toegankelijke gelegenheden. Jaarlijks komen er nieuwe lounges bij met dank aan de populariteit van de waterpijp. Jongeren genieten ervan om in lounges of thuis uren lang met elkaar te praten ondertussen waterpijp te roken.

 

Er gaat een gericht rond dat een waterpijp net zo schadelijk kan zijn dat het roken van sigaretten. Wat schadelijke stoffen worden opgelost in het water, toch blijft er nog veel achter in de rook. Mede door de invloed van de gezondheidsrisico’s van de waterpijp zijn er alternatieven voor de traditionele tabak ontwikkeld. Veel mensen vervangen het bijvoorbeeld door zogenaamd damsteentjes of een speciaal kruidenmengsel. Bij verhitting wordt de vloeistof langzaam losgelaten in de vorm van damp/stoom. In beide gevallen inhaleer je de verdamping van een vloeistof. Hierdoor adem je dus geen stofdeeltjes in wat het geval is bij traditionele tabak.

Er bestaan bij Shisha-tabak veel verschillende smaken en de mogelijkheden om te combineren zijn haast grenzeloos. In West-Europa is appel de favoriete smaak. Naast appel zijn er nog talloze andere smaken, zoals: mint, sinaasappel, citroen, mango, vanille, banaan, cappuccino, karamel, zoethout, kokosnoot, druiven, aardbei, perzik, meloen en zelfs colasmaak.

https://premium-hookahs.nl