Expo Che
Image default
Financieel

Wat je allemaal moet weten als je een nieuwe fiets gaat kopen

Voordat je een nieuwe fiets gaat kopen zijn er enkele punten waar je op moet letten. Wat voor soort fiets, wat voor materiaal, de grootte van de fiets en hoe ga je de fiets betalen? Het kan zijn dat je ergens geld goedkoop moet lenen. Of wellicht heb je al een tijdje gespaard voor je fiets. Als jij voorbereid wilt zijn voordat je een fiets gaat kopen, lees dan vooral verder.

Wat voor soort materiaal

Het materiaal van je fiets speelt een grote rol in niet alleen de prijs van je fiets maar ook de kwaliteit. Staal en aluminium zijn voor de meeste reguliere fietsen het materiaal van keuze. Als je voor een wat duurder model gaat, dan ligt de keuze meestal bij titaan of carbon. Carbon is lichter maar erg breekbaar, terwijl titaan erg licht en enorm sterk is. Als je voor een carbon of titaan fiets kiest dan zul je waarschijnlijk ergens goedkoop geld moeten lenen.

Het soort fiets

Er zijn veel verschillende soorten fietsen, dus voordat je zomaar iets gaat kopen kijk eerst wat je doel is voor je fiets. Wil je lange afstanden afleggen, dan is wellicht een racefiets iets voor jou. Ben jij meer te vinden in het bos of in de bergen? Dan is een mountainbike eerder iets voor jou. Buiten deze twee zijn er nog een hoop andere soorten fietsen. Een racefiets voor wat ruigere wegen heet een gravelbike en voor stunts zijn er bmx en dirtjumpers. Voor iedereen is er wel een soort fiets.

Wat voor accessoires heb je nodig

Een fiets is meestal niet genoeg. Je moet er ook nog een hoop accessoires bijkopen. Voornamelijk een helm en kleren. Maar er zijn ook speciale schoenen voor racefietsen, handschoenen, en brillen. Als je veel fietst dan zul je ook regelmatig nieuwe onderdelen moeten kopen. Dus denk er aan dat fietsen geen goedkoop hobby is. Als je het geld niet hebt en wel erg graag er aan wilt beginnen, dan kun je altijd ergens proberen geld goedkoop te lenen.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/kenmerken/goedkoop