Expo Che
Image default
Financieel

10 gouden tips om geld te lenen

Eerst deze tips lezen dit voorkomt ellende voor het afsluiten van een krediet!! Is het echt nodig om geld te gaan lenen? Gebruik dan deze tips voor geld lenen om na te gaan of u er echt goed aan doet om te gaan lenen. Verder kunt u nagaan of u echt aan alles heeft gedacht. Na het lezen van deze 10 tips voor geld lenen weet u zeker dat u verantwoord geld gaat lenen. Als allereerste geven wij u natuurlijk de tip om geld te sparen in plaats van lenen. Geld sparen is altijd voordeliger dan geld lenen.

Tip 1: Ga na hoeveel u verantwoord kunt lenen

Er zijn een aantal manieren om na te gaan wat u verantwoord kunt lenen. Het meest verstandige is, naar onze mening, om eerst een paar maanden te proberen het geld dat u moet gaan betalen aan uw lening, te sparen. Hierdoor heeft u zekerheid dat u dit maandtermijn voor kunt dragen.

Komt u nu al geld tekort? Dan is het niet verstandig om te lenen maar is het verstandiger om uw uitgave patroon goed na te gaan. Het Nibud heeft overigens ook een hele handige tool om na te gaan of lenen in uw situatie verantwoord is.

Tip 2: Controleer de vergunning van de aanbieder.

Alle aanbieders van geldleningen moeten een vergunning hebben. Heeft de door u gekozen aanbieder geen vergunning dan is deze aanbieder illegaal. U doet er dus zeker niet verstandig aan om bij deze aanbieder een lening af te sluiten. Op de website van de Nationale bank kunt u eenvoudig nagaan of de aanbieder een vergunning heeft of niet. U vult uw aanbieder in en kunt direct controleren of uw aanbieder legaal is.

Tip 3: Verdiep u in de soorten leningen

Er zijn vele soorten leningen. De belangrijkste vormen zijn opgenomen op snel geld lenen binnen 10 minuten.
Bekijk daar een overzicht van allerlei websites over geld lenen, maar op geld besparen want dat geleende geld moet je uiteraard ook terug gaan betalen. Er kunnen echter nog meer vormen van geld lenen zijn die wij niet genoemd hebben. Vraag aan uw adviseur of er nog andere of betere opties zijn. De adviseur moet zich goed in u verplaatsen en zult u een goed advies kunnen geven.

Tip 4: Vergelijk meerdere aanbieders

Als u gaat geld lenen doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen. Veel partijen adverteren met lage rentes, het is alleen de vraag of zij u dat ook echt daadwerkelijk gaan bieden. Neem de offertes die u ontvangt rustig door en neem de tijd om alles goed door te nemen.

Als de bank of aanbieder graag een afspraak met u thuis wenst te maken wees dan beducht hiervoor. Aanbieders mogen alleen een afspraak met u maken op uw uitdrukkelijke verzoek, of u moet al klant bij hen zijn.

Tip 5: Let op de rentevaste periode

Als u gaat geld lenen wilt u waarschijnlijk zekerheid. Als u kiest voor een doorlopend krediet is het rentepercentage altijd variabel. De rente kan dus stijgen of dalen. Kijk op internet na wat de ervaringen op dit gebied zijn, of vraag het gewoon bij de aanbieder wat er de afgelopen jaren met de rente is gebeurd.

Dit geeft geen garantie voor de toekomst maar wel een beeld bij hoe de bank met de rente is omgegaan. Kiest u voor een persoonlijke lening? Dan is de rente meestal vast gedurende de gehele looptijd van de lening.

Tip 6: Ga na of u altijd tussentijds mag aflossen

Ga na of u altijd boetevrij inlossingen mag doen. Om een tip van de sluier op te lichten. Bij een doorlopend krediet kunt u boetevrij aflossen wanneer u wenst en zoveel u wenst.

Bij een persoonlijke lening is dit anders. Daar wordt dan weer een boete voor berekend. Let hierbij goed op. Sommige aanbieders hebben juist als uitzondering opgenomen dat u wel boetevrij mag inlossen, zelfs bij een persoonlijke lening.

Tip 7: Geld lenen zonder controle? Niet voor grote bedragen

Wilt u gaan geld lenen zonder controle of binnen een paar minuten geld omdat u een negatieve registratie hebt? Dit kan alleen als u een minilening wenst. U kunt hierbij tot maximaal € 750,00 lenen en niet meer dan dat. Als u een grotere lening wenst, zal er altijd getoetst worden. Aanbieders die dit niet doen zijn illegale aanbieders. Deze kunnen u heel veel geld gaan kosten.

Tip 8: Let op de advieskosten

Er zijn aanbieders die u verzekeringen proberen “aan te smeren”. Dit kunnen onnodige verzekeringen zijn. De reden dat ze dit doen is omdat de verdiensten hierop fors kunnen zijn. Wees verstandig en sluit alleen een verzekering als u deze nodig vind.

Heeft u geen verzekering en advies over verzekeringen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkeloosheid nodig? Dan mogen er alleen voor de lening ook geen advieskosten in rekening worden gebracht!

Tip 9: Goedkoop geld lenen is een illusie

Goedkoop geld lenen bestaat niet. U moet bij een geldlening altijd rente en aflossing betalen. De rente zijn altijd extra kosten, hoe goedkoop een lening ook kan lijken. De lening kost altijd geld. Hoe lager de maandtermijn, des te lager u aan de lening vastzit en des te meer u uiteindelijk terug moet betalen. Wees hierop beducht.

Tip 10: Bel de bank bij achterstanden

Ziet u aankomen dat u uw maandtermijn niet kan betalen? Neem dan direct contact op met de bank. U kunt goede afspraken met de bank maken, en zeker in de huidige tijden heeft de bank hier vaak alle begrip voor.

Door een goede communicatie kunt u veel narigheid zoals onnodige registraties en dergelijke voorkomen. Wees eerlijk en duidelijk, dat mag u namelijk ook verwachten van uw aanbieder!

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/