Expo Che
Image default
Geschenken

Welke Calla past het beste bij jou?

Ben je al bekend met de Calla? Of je ze nu al eerder in je tuin hebt gehad of dat je er nog nooit van gehoord hebt: zodra je ze ziet staan, wil je waarschijnlijk niet anders meer. Smaak is natuurlijk subjectief en hier valt niet over te twisten, maar het is vrij eenvoudig om te begrijpen waarom veel mensen Calla’s tot de mooiste bloemen vinden horen. Hoewel de bloem een bijzonder onderscheidend vorm heeft, kun je naar hartenlust variëren dankzij de verschillende kleuren waarin deze prachtige exotische bloem bloeit.

De Calla werd ontdekt in Afrika

Van origine komt de Calla alleen in de zuidelijk gelegen delen van Afrika voor. Zo’n tweeënhalve eeuw geleden was het een Italiaanse botanist die de bloem vanuit Afrika meenam naar Europa. Mocht jij je overigens afvragen waarom deze bloem ook bekend staat als de Zantedeschia: de naam van deze botanist was Giovanni Zantedeschia. De Calla houdt van zon, maar nog meer van water. Hij groeit op vochtige plekken, meestal aan de voet van heuvels en bergen in de nabijheid van moerassen en rivieren. Daar valt hij natuurlijk op dankzij zijn unieke vorm en prachtige kleuren. Nadat hij werd meegenomen uit Afrika, heeft hij snel in grote delen de harten van liefhebbers veroverd.

Ruime keuze uit verschillende kleuren

Het blijft bijzonder dat sommige bloemen in zo veel verschillende kleuren voorkomen. Je kunt Calla’s in alle mogelijke kleuren tegenwoordig gewoon online bestellen, zoals bij Bulbs4you. Plant de bollen direct na de winter en dan kun je in de zomer genieten van bloemen in de kleur van jouw keuze. Wit, oranje, geel, rood, roze of paars, allemaal in diverse tinten. Deze bloem is perfect als een enkele blikvanger (in een vochtig gedeelte van de open grond of in een pot) of prachtig door elkaar gemixt. Houd je van mixen? Denk dan ook aan de dahlia. Tussen enkele Calla’s komt de dahlia prachtig tot zijn recht. De dahlia is een van oorsprong Mexicaanse bloem die in zo’n beetje elke kleur verkrijgbaar is. Bovendien kent de dahlia drie verschillende mooie vormen: bolvormig, stervormig en met open bloem.