Expo Che
Image default
Geschenken

De beste in-ear-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

De beste in-ear-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Geluidsonderdrukking maakt het mogelijk om aangename muziek te luisteren, zelfs als u daadwerkelijk wordt blootgesteld aan harde externe ruis. Zelfs de kleine in-ear-hoofdtelefoons zijn nu zeer goed in het uitfilteren van ruis. Je hoeft niet eens een verlies in geluidskwaliteit te accepteren.

Wie heeft het niet meegemaakt: je wilt in alle rust naar muziek luisteren tijdens het sporten, in de trein of in de bus, maar je wordt vertraagd door mensen die luidkeels praten of door verkeerslawaai. Om het lawaai van buitenaf tegen te houden, zou je de muziek echter zo hard moeten zetten dat het vaak niet meer prettig is. Een in-ear-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking biedt hier uitkomst.

Ruisonderdrukking betekent actieve ruisonderdrukking door middel van een fysieke truc. Het werkt verrassend goed, maar vooral bij een in-ear-hoofdtelefoon komt er nog wat restruis door. Oorbeschermende koptelefoons zijn hier beter in, omdat ze door hun ontwerp natuurlijk meer externe ruis afwijzen.

Toch zijn er goede redenen om een in-ear-hoofdtelefoon te gebruiken. We hebben daarom 23 in-ears getest met ruisonderdrukking, waarvan er op dit moment nog 22 modellen beschikbaar zijn.

De Sony WF-1000XM3

onderscheidt zich van de concurrentie met intelligente ruisonderdrukking. Het is overigens de opvolger van de WI-1000X, de allereerste True Wireless in-ear met ruisonderdrukking. In directe vergelijking is de WF-1000XM3 nog gebruiksvriendelijker, heeft een mooier geluid en een langere levensduur van de batterij. 

In het algemeen is er veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. De in-ears zijn nu wat groter, maar ze zitten er niet minder comfortabel door. Tot slot kan iedereen uit zeven verschillende passtukken de ideale keuze voor zijn of haar oor maken. Hierdoor is het aanraakvlak ook groter en kan men nu bijna volledige controle uitoefenen, zodat men niet meer op een extra app hoeft te vertrouwen.

Het laaddock is ook vergroot, wat nu genoeg is om de koptelefoon drie keer volledig op te laden. Bovendien is hier een NFC-chip geïntegreerd, die nuttig is bij de verbinding met de smartphone. Voor vrienden van stemassistentie zijn Google Assistant, Alexa en Siri beschikbaar.

In onze test was één batterijlading voldoende voor ongeveer acht uur muziek op vol volume, maar zonder ruisonderdrukking. Logischerwijs neemt de looptijd iets af als de ruisonderdrukking is ingeschakeld.

https://tevredenconsument.nl/elektronica/audio-hifi/de-beste-in-ear-hoofdtelefoon-met-ruisonderdrukking/