Expo Che
Image default
Auto

Een splinternieuwe auto

Een auto leasen kan een mooie mogelijkheid zijn wanneer je graag een nieuwe auto wilt. Zonder de nieuwprijs van de auto te betalen, kun je toch in de auto rijden. Hoe werkt dit? Om een auto te leasen, zoek je uiteraard eerst een auto uit die je graag zou willen ‘leasen.’ Deze auto komt vervolgens bij jou op de oprit staan, maar voordat je die auto gaat leasen is het aan te raden om goed uit te zoeken wat precies de voor- en nadelen zijn en hoeveel je daadwerkelijk kunt besparen of hoeveel je juist duurder uit bent.

Het contract

Uiteraard is dit niet gratis. Elke maand moet je een vast bedrag per maand betalen aan een leasemaatschappij voor jouw lease auto. De hoogte van het bedrag is opgenomen in een leasecontract. Dit contract heeft een looptijd van een minimum van één jaar. De maximale duur van een contract is vijf jaar. Er zit nog wel een klein addertje onder het gras waar je je misschien nog niet bewust van was.

Niet aan hechten?

Vaak is het bij maatschappijen waarbij je een vast bedrag per maand betaalt het geval dat na afloop van het contract het product van jou is, denk hierbij bijvoorbeeld aan een wasmachine of een TV. Dit is bij een leasecontract niet het geval! In tegenstelling tot bij het afsluiten van een hypotheek, ‘los’ je de auto niet af. Ook niet een deel. Voor zolang het contract duurt, betaal je de ‘huur’ van de auto aan de maatschappij. Omdat het om een soort huur gaat, wordt de auto niet van jou, zelfs niet voor een klein deel. Dit kan lastig zijn wanneer je de auto die je least zó lekker vindt rijden dat je hem graag zou willen houden. Een puntje om rekening mee te houden dus

http://www.leaseautocentrale.nl