Expo Che
Image default
Groothandel

Een prachtige beukenhaag in uw tuin

Beukenhagen zijn traditioneel een geliefde keuze voor in Nederlandse tuinen. Deze plant doet het uitstekend in het Nederlandse klimaat, is makkelijk in onderhoud en heeft mooie volle bladeren. Zowel de rode als de groene beukenhaag geeft uw tuin een prachtige uitstraling en schermt uw terrein goed af van de omgeving. Beukenhaagkwekerij.nl heeft altijd beukenhagen voor u op voorraad. Wilt u meer weten over deze haagplanten, lees dan verder voor meer informatie.

Een beukenhaag, voor een haag met mooi blad

De beukenhaag (fagus sylvatica) is een erg populaire haagplant in Nederland. Die populariteit heeft het vooral te danken aan het blad, dat het grootste deel van het jaar groeit en in de koude wintermaanden vaak verdord aan de struik hangt. Daardoor vormt deze plant een prima afscheiding van uw tuin of terrein. Hoe plant u beukenhagen aan? En hoe verzorgt u deze?

Planten in de wintermaanden

Beukenhagen kunt u het beste in de koude maanden laten planten. Dat is het beste voor de plant zelf. Die is dan in rust en daardoor relatief ongevoelig voor het vervoeren en aanplanten. In het volgende seizoen krijgt de plant dan alle tijd om daarvan te herstellen. Omdat de planten in deze tijd met blote wortels kunnen worden vervoerd, zijn ook de prijzen een stuk lager.

Het verzorgen van uw haag

Iedere plant heeft verzorging nodig. Maar het liefst heeft u een haagplant die niet al te kieskeurig is. De beukenhaag vraagt dan ook niet veel van u. Afgezien van bewatering op hele droge en warme momenten, wil de haag alleen voldoende bemesting. Als u een of twee keer per jaar mest geeft, krijgen beukenhagen een prachtig vol blad. Op die manier heeft u snel een mooie, dichte haag, die een duidelijke barrière vormt tussen uw tuin of terrein en de buitenwereld. U kunt de haag verder zo vaak snoeien als u wilt.