Expo Che
Image default
Vakantie

Bezoek de Beste Wijnstreken in de VS met een Huurauto

Pak je koffers en maak je klaar voor een rondreis langs de beste wijnstreken in de Verenigde Staten. Er zijn veel wijnstreken, die zich uitstrekken over het hele land.

Aangezien je van de ene wijnstreek naar de andere trekt en wetende hoe groot de Verenigde Staten zijn, kan je best een auto huren om je reis gemakkelijker te maken. Er zijn tal van autoverhuurdiensten in de VS, waaronder bedrijven die hun kantoren in verschillende staten hebben. Je kan eenvoudig huurauto’s online vergelijken, en er zijn zelfs hotels die huurauto’s voor hun gasten hebben om te gebruiken tijdens hun verblijf. Op deze site vindt u meer informatie over autoverhuur: https://www.autoprio.nl/nl-verenigde-staten/. Nadat je de verschillende autoverhuurbedrijven hebt vergeleken en de beste huurauto hebt gereserveerd, is het tijd om aan onze wijnreis door de VS te beginnen. En we starten in Californië.

1. Napa Valley in Californië

Napa Valley is waarschijnlijk de beroemdste wijnregio van de Verenigde Staten, gelegen in Californië. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Napa Valley is wanneer de druiven aan het rijpen zijn aan de plant, dus vanaf mei tot september. Er zijn meer dan 400 wijnhuizen te ontdekken, waardoor deze wijnstreek een paradijs is voor alle wijnliefhebbers. Eén van de bekendste wijnhuizen hier is Domaine Chandon, bekend om zijn mousserende wijn.

Er groeien meer dan 30 verschillende soorten wijndruiven in Napa Valley, waaronder de meest aangeplante Sauvignon, Chardonnay en Cabernet. Je zal ook verrast zijn om enkele van de minder bekende smaken te proeven, zoals de Zinfandel, die een heerlijke aardbeiensmaak heeft.

2. Sonoma Valley in Californië

Vervolgens rijd je met je huurauto naar de Sonoma Valley. Deze ligt ten noorden van San Francisco en eveneens in Californië. Het schilderachtige landschap verwelkomt je terwijl je de honderden wijngaarden bewondert. De wijngaarden in Sonoma Valley variëren van kleine, familiebedrijven tot grotere, internationale wijnhuizen. De beste tijd om een auto te huren voor een bezoek aan Sonoma Valley is tussen juni en oktober.

De internationaal geprezen wijnen om hier te bekijken zijn de Cabernet Sauvignon, Shiraz/Syrah, en Zinfandel.

Buiten deze 2 wijnstreken zijn er in Californië nog vele andere die je kan bezoeken, zoals Temecula Valley, Lodi, en Paso Robles.

3. Finger Lakes in New York

Na je reis door Californië, is het nu tijd om een auto te huren in New York. De Finger Lakes wijnstreek is de grootste wijn producerende regio van New York en staat bekend om de productie van enkele wijnen van topkwaliteit, met name de wereldberoemde Rieslings. Dit weelderige groene wijngebied wordt omringd door 11 meren, en er zijn tal van andere activiteiten die je naast het wijnproeven kan beleven. De beste tijd om de Finger Lakes te bezoeken is tussen mei en september. Er zijn 100 wijnhuizen om te bezoeken in deze regio.

Door het huren van een auto kan je met gemak ook de vele andere wijngebieden in de VS bezoeken. Hieronder vind je enkele van de beste andere wijnstreken die je kan verkennen.

  • North Folk in Long Island, New York
  • Snake River Valley in Idaho
  • Willamette Valley in Oregon
  • Charlottesville in Central Virginia
  • Walla Walla Valley in Washington
  • Verde Valley in Arizona

Een huurauto maakt je reis door de VS om de wijngaarden en wijnhuizen te bekijken een stuk comfortabeler. Het is leuk om in de VS te rijden en het hebben van een huurauto creëert veel mogelijkheden en je hebt de vrije keuze naar waar je rijdt of welk wijnhuis je volgende is.

https://www.autoprio.nl/