Expo Che
Image default
Vakantie

Vakantieparken in Duitsland

Vakantieparken in Duitsland

Bij vakantie denk je in eerste instantie misschien niet meteen aan Duitsland. Toch is Duitsland een prachtige vakantiebestemming. Het land heeft veel te bieden. Cultuur, natuurparken, mooie streken, beroemde steden en allerlei bezienswaardigheden. Tijdens de verschillende seizoenen zijn er ook speciale activiteiten. In oktober is er het gezellige Oktoberfest en in december zijn er de echte Duitse kerstmarkten, waar je uren kunt rondstruinen en glühwein kunt drinken. Als je op vakantie gaat naar Duitsland ben je er echt even helemaal uit, zonder dat je lang onderweg hoeft te zijn. Duitsland is goed te bereizen met de auto, trein en het vliegtuig.

 

Welke aanbieders zijn er?

In Duitsland zijn meer dan genoeg vakantieparken aanwezig. Grote vakantie-aanbieders zoals Landal GreenParks, Center Parcs en Roompot zorgen met hun jarenlange ervaring voor een onvergetelijke vakantie. Op de parken kunnen verschillende soorten huisjes worden geboekt, voor kleine en voor grote groepen. Ook kun je soms een keuze maken voor een standaardhuisje of een meer luxe versie. Je krijgt dan leuke extra’s zoals een sauna of bubbelbad. De huisjes zijn voorzien van een compleet uitgeruste keuken, zodat je zelf kunt koken. Je kunt natuurlijk ook terecht bij een restaurant op het park. Op de vakantieparken is vaak van alles te doen. Het zwemparadijs is vaak favoriet bij jong en oud.

 

Populaire bestemmingen in Duitsland

Berlijn is een heel populaire stad onder Nederlanders. De stad heeft een fijne sfeer en er is van alles te doen. Het is een kunstzinnige, vrije stad met een goed uitgaansleven. In Keulen staat de bekende dom. De dom staat op de werelderfgoedlijst en is de moeite van het bezichtigen meer dan waard. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Moezelstreek. In de mooie natuur zijn wijngaarden te vinden en ook worden er wijnfestivals gehouden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het moois dat Duitsland te bieden heeft.