Expo Che
Image default
Hobby en vrije tijd

Laat je horen!

Als we aan fietsaccessoires denken, denken we vaak direct aan fietstassen. En dat is ook logisch. Want een fietstas is echt een must have voor je fiets. Je kunt in plaats van fietstassen ook een fietskrat op je fiets nemen. Maar als je plots in een regenbui terechtkomt en je al je spulletjes voorin je fietsmandje of krat hebt liggen, is alles nat. Beter kies je dus voor een fietstas als je zeker wilt weten dat je spullen droog op het adres aankomen. Droog… Ja daar zeggen we iets. Want zeker niet elke fietstas is waterdicht. Om zeker te weten of de fietstas die je wilt kopen ook waterdicht is, kun je het beste kiezen voor een tas gemaakt van zeil, ook de meeste fietstassen van fastrider, agu en basil zijn waterdicht gemaakt. De goedkopere versies zijn vaak niet waterdicht.

Maar om nog even terug te komen op mijn vraag, waar denk jij aan bij het woord ‘fietsaccessoires’? Wij hebben nog een goede suggestie: namelijk fietsbellen. Ze zijn eigenlijk verplicht om op je fiets te hebben. Je kunt zelfs een bekeuring krijgen als je ‘m niet op je fietsstuur hebt zitten. Dus check nog even je fiets en kijk of er eentje op zit. Niet specifiek om bekeuringen te voorkomen, maar vooral om juist zelf veilig op je fiets te zitten.

En natuurlijk kun je een simpel fietsbelletje kopen, maar er zijn tegenwoordig echt hele leuke verkrijgbaar. Van die hele grote met dingdong geluid die je op grote afstand al kan horen. Met stippen, met afbeeldingen, met kleurtjes. Zo vind je er dus altijd wel eentje bij leuk bij jouw fiets past. Ook voor kinderen en de kinderfiets kun je een kinderfietsbel kopen. Koop voor hen niet een al te grote fietsbel want daarbij moet je soms wat harder drukken om de ’triiinnng’ te horen. Voor kinderen zijn speciale kinderbellen te koop met figuurtjes als alpaca’s, draken, auto’s en hartjes.

https://www.pimpjefiets.nl/fietstassen