Expo Che
Image default
Woning en Tuin

Beestjes in huis! Hoe kom ik er vanaf?

                                                       

 

Voor veel mensen kan het leiden tot slapeloze nachten, het idee dat er ongedierte in huis zit. Toch is de kans op het krijgen van ongedierte altijd aanwezig. Er zijn vele verschillende soorten ongedierte verspreid over de verschillende seizoenen. De meeste soorten ongedierte zijn moeilijk te bestrijden door u zelf, schakel daarom ongediertebestrijding in!

Hoe herkent u ongedierte?

Doordat er veel soorten ongedierte zijn, zijn er ook veel symptomen. Het belangrijkste zijn uitwerpselen, muizen en ratten laten duidelijke keutels achter, bij kleinere soorten is dit lastiger. Ongedierte zoals houtworm is te herkennen aan gaatjes in meubelen, en buiten deze gaatjes liggen vaak hoopjes zaagsel. Wanneer u twijfelt over ongedierte in huis, kijk dan op www.beestjeskwijt.be, hier zijn alle soorten ongedierte te vinden in combinatie met de symptomen die erbij horen.

Ongedierte bestrijden

Ongedierte dient zo snel mogelijk bestreden te worden, om verspreiding te voorkomen. Houtworm kan daarnaast schadelijk zijn doordat ze ook in de draagbalken zitten. Muizen en ratten komen vaak het huis binnen door kieren en gaten in de muren, om dit in de toekomst te kunnen voorkomen is een bestrijder ook nodig. De ongediertebestrijder verhelpt niet alleen de plaag, maar zoekt ook naar de oorzaak. Wanneer dit tot de mogelijkheden behoort, wordt de oorzaak aangepakt. Een ongediertebestrijder zal ook tips geven hoe het de volgende keer voorkomen kan worden. Het bestrijden van ongedierte is niet gratis, maar doordat de bestrijder zoekt naar een duurzame oplossing, is de oplossing vaak wel definitief. Mocht dezelfde soort terugkomen op dezelfde plek, dan heeft u garantie van de vakman. Het probleem zal dan kosteloos opgelost worden. Wanneer u twijfelt of er ongedierte in huis aanwezig is, is het zaak om snel een bestrijder in te schakelen. Verspreiding van het probleem kan snel gaan en voor veel overlast zorgen, blijf daarom niet te lang met het probleem lopen.