Expo Che
Image default
Woning en Tuin

Verschillende opties houten vloer behandelen

Een houten vloer is een unieke toevoeging in ieder interieur. Het geeft een robuuste, maar tegelijkertijd gezellige uitstraling aan je woning. Een houten vloer is eenvoudig te combineren met meubels en accessoires van verschillende stijlen, materialen en kleuren. Voordat je gebruik gaat maken van jouw houten vloer, moet je deze altijd behandelen met een hardwaxolie. Dit is een transparante olie die geschikt is voor alle soorten houten vloeren. 

 

Werp een blik op het assortiment van Osmo

Een hardwaxolie is verkrijgbaar in vier afwerkingen, lopend van glanzend tot mat. De olie zorgt ervoor dat er een beschermlaag op de vloer ontstaat. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat er krassen of beschadigingen op de vloer zullen ontstaan. De hardwas van Osmo bestaat altijd uit twee lagen: één laag die volledig in het hout trekt en één laag die in de bovenste laag van het hout trekt. 

 

Osmo Hardwax olie kleuren

Afgezien van dat de hardwax transparant is, zijn er wel verschillende Osmo Hardwax olie kleuren. Deze zijn ook transparant, maar ze veranderen de kleur van het hout licht. Je kunt jouw houten vloer dus voorzien van een andere tint, zoals bijvoorbeeld lichtgrijs of wit. Het is belangrijk om de vloer goed bij te houden wat betreft oliën, zodat de vloer mooi blijft en jarenlang mee kan gaan.