Expo Che
Image default
Gezondheid

Waarom een ooglidcorrectie?

Bij het ouder worden zal je heel wat veranderingen in je huid merken. Eén daarvan is dat de zwaartekracht meer vat op je krijgt. Een oplossing kan dan het gebruik van fillers en/of botox zijn om je huid weer strakker of je wangen volumineuzer te maken. Dat helpt heel goed voor de huid en het gelaat, maar een plaats waar dit geen oplossing kan bieden is aan de oogleden. Hangende oogleden zijn niet zomaar op te lossen met een botox behandeling, maar hiervoor zal er een chirurgische ingreep moeten gebeuren.

Een ooglidcorrectie is samen met een borstvergroting de meest populaire chirurgische ingreep. Toch is er een essentieel verschil tussen de twee. Een borstvergroting wordt vaak uit cosmetische overwegegingen gedaan. Een vrouw is bijvoorbeeld onzeker over haar kleine borsten of wil haar borsten een mooiere vorm geven. Bij een ooglidcorrectie gaat het meestal om medische redenen. Hangende oogleden kunnen het zicht beperken en zo ook chronische hoofdpijn met zich meebrengen. Bij een ooglidcorrectie bovenoogleden wordt de overtollige huid van het ooglid verwijderd. Het is een relatief kleine ingreep van ongeveer 30 minuten à 1 uur die onder plaatselijke verdoving gebeurd. De patiënt kan dezelfde dag weer naar huis. 

Hangende oogleden komen bij veel mensen voor, zo’n 70% van de bevolking heeft er last van. Vooral bij vrouwen is het vaak een probleem. Bij mannen zijn in plaats van de oogleden, de wenkbrauwen het vaakst het probleem. De belangrijkste oorzaak van hangende oogleden, is veroudering. De huid wordt minder strak en stevig en gaat uitzakken, zo dus ook de huid boven de ogen. Maar het kan ook voorkomen bij jonge mensen. Toch heeft niet iedereen die hangende oogleden heeft er ook effectief last van. Pas als er klachten ontstaan, zoals vermoeide of droge ogen of huidirritatie, is het nodig om een ooglidcorrectie te overwegen.

https://faceland.nl