Expo Che
Image default
Bedrijven

Barcode printen doe je zo

Alle voorwerpen die we om ons heen zien zijn gecodeerd. Van de kabel van je computer tot aan de producten die je in de koelkast hebt liggen. In Nederland zijn er bepaalde regels omtrent het coderen. Bepaalde producten moeten zelfs verplicht gecodeerd zijn Het is belangrijk dat dit goed gebeurd. Wanneer er iets niet klopt aan het product dan kan dit door middel van de code makkelijk getraceerd worden wanneer de fout is gemaakt. Er zijn verschillende manieren waarop er gecodeerd wordt. In de winkel wordt er meestal gebruik gemaakt van een barcode. Bij technische producten wordt er veel vaker gebruik gemaakt van een code.

Barcode printen kan op verschillende manieren. Tegenwoordig kun je ook gewoon een barcode printen met de computer. Ook zijn er speciale printers die op een snellere manier een barcode kunnen printen. Een barcode staat eigenlijk voor een cijfercode. Onder de streepjescode zijn vaak ook cijfers vermeld. Wanneer de barcode onleesbaar wordt kan er nog door middel van de cijfercode informatie over het product worden terug gehaald. Een barcode is heel makkelijk te lezen. Hierdoor is het gemakkelijk om in de winkel te gebruiken. Producten kunnen snel door middel van de barcode gescand.

Om producten snel en efficiënt te kunnen coderen kun je gebruik maken van een code printer. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een code op verschillende soorten ondergrond moet printen. Daarnaast is het ook heel efficiënt in gebruik wanneer er een grote hoeveelheid producten moet worden gecodeerd. Een dergelijke code printer kan naast barcodes printen ook andere codes makkelijk printen. Er zijn verschillende soorten code printers. Een vrij bekende code printer is de alphajet mondo printer. Dit is een printer dat zeer makkelijk in gebruik is en een hoge print kwaliteit biedt. Daarnaast kent de printer ook lage operationele kosten. Er zijn verschillende Alpha jet printers waarvan de een makkelijker in gebruik dan de ander.

http://www.kba-metronic.com