Expo Che
Image default
Bedrijven

Motieven om kleding te dragen

De eerste en belangrijkste reden voor onze kleding is dat het bescherming biedt tegen hitte, kou, wind en regen. We weten allemaal dat extreme weersomstandigheden onze huid en ons lichaam kunnen aantasten. Omdat onze huid open en onbedekt is, kunnen deze extreme weersomstandigheden onze huid gemakkelijk aantasten voor bijv. Te veel kou kan onze huid jeuken en barsten; te veel zon kan onze huid bruinen. Daarom is het voor ons noodzakelijk om onszelf tegen dergelijke omstandigheden te beschermen. Het absorbeert transpiratie, voorkomt plotselinge koude rillingen en fungeert als buffer tussen jouw lichaam en onbedoelde brandwonden, krassen en ruwe oppervlakken. De juiste kledingstukken kunnen uw lichaam isoleren tegen extreem warme of extreem koude temperaturen. Mensen die in extreem koud weer leven, kleden zich in zware jassen van bont, zodat ze hun lichaam kunnen behouden en zo het barre weer kunnen overleven; terwijl in woestijnen nomaden zichzelf beschermen tegen de hete zon tegen uitdroging van hun lichaam door zich te bedekken met lange wapperende gewaden en hoofdtooien.

Veiligheid

De tweede belangrijkste reden voor ons om kleding te dragen, is om onszelf te beschermen tegen mogelijk letsel. Voor bijvoorbeeld sommige banen zoals brandweerlieden, sommige sporters zoals wielrennen enz. Draag om veiligheidsredenen bepaalde kleding. In de wereld van vandaag zijn sommige van onze banen echt heel gevaarlijk, wat veiligheidsmaatregelen vereist, zoals het dragen van goede kleding. Kleding biedt dus veiligheid, in feite wordt een deel van de kleding speciaal aangeduid als “veiligheid” om ze te onderscheiden van gewone kleding. Brandweerlieden dragen helmen in gevaarlijke situaties. Politieagenten dragen kogelvrije vesten. Wegwerkers dragen fluorescerende oranje hesjes zodat automobilisten ze goed kunnen zien en ongelukken voorkomen.

Uniformen

Uniform is een specifieke kleding die door alle mensen van een organisatie wordt gedragen, waardoor het gemakkelijk is om te identificeren tot welke organisatie iemand behoort. Uniformen geven direct een beeld van de groep. Werknemers van de textielindustrie hebben bijvoorbeeld een specifiek uniform, studenten van een school hebben hun speciale uniform dat hen onderscheidt van de studenten van de andere scholen, mensen die werken in overheidsorganisaties hebben een bepaald uniform in sporten zoals voetbal, cricket elk team heeft een specifiek uniform voor hun leden. In bepaalde beroepen moet specifiek worden gedragen, zoals politieagenten, restaurantmedewerkers, luchtvaartpersoneel en hotelpersoneel dragen ook een speciaal uniform. Deze uniformen helpen de werknemer te identificeren bij hun klanten en creëren een imago voor het bedrijf. Wil jij jouw eigen kleding ontwerpen? Dan kun je altijd nog je eigen shirt bedrukken!