Expo Che
Image default
Dienstverlening

Met een EPC-keuring op zak verkoop of verhuur je jouw woning in Limburg gerust

Een energieprestatiecertificaat of kortweg EPC is hét certificaat dat bewijst hoe energiezuinig jouw woning is. Met een EPC-keuring wordt bepaald welk energielabel jouw woning verkrijgt. Als eigenaar is het belangrijk om dat te weten te komen. Zeker in het geval wanneer je jouw huis of appartement wilt verkopen of verhuren is een EPC-keuring verplicht in en rond de regio Limburg. Gelukkig doe je voor die EPC-keuring beroep op de experten van Nepeba uit Genk in Limburg. Met hun advies en deskundigheid ben je volledig conform met de wetgeving inzake energiezuinigheid bij het verkopen of verhuren van jouw huis of appartement.

EPC-keuringen en meer bij deze experten uit Genk

Een energieprestatiecertificaat is sinds 2009 noodzakelijk voor alle woningen. Die regelgeving geldt zowel voor verhuurders als verkopers van een woning. Indien je het EPC niet zou laten opmaken riskeer je als eigenaar een boete die kan oplopen tot wel 5000 euro. Wil je dus een professionele EPC-keuring laten uitvoeren in en rond Limburg, bekijk dan eens nepeba.be. Al meer dan tien jaar helpen zij huizeneigenaren en bouwheren bij het energetisch bouwen en verbouwen van verschillende woningen. Naast dat je een EPC-keuring door hen kan laten uitvoeren, hebben ze ook een waaier aan andere diensten. Via hun website vraag je zo ook makkelijk hun hulp aan voor de keuring van private riolering. Ook voor EPB-verslaggeving van je nieuwbouw of renovatie en verslaggeving rond ventilatie ben je bij hen aan het juiste adres. In het verlengde van die ventilatieverslaggeving kan je door hen ook een blowerdoortest laten doen in jouw woning. Met een blowerdoortest wordt er een methode gehanteerd waarbij de luchtdichtheid van jouw bebouwing bepaald wordt. Door een blowerdoortest te laten doen, kom je zo te weten of er zich zo geen lekken of scheurtjes bevinden. Die lekken of scheurtjes tijdig opsporen en vervolgens laten dichten is nodig, want zo voorkom je immers dat er energie of warmte in jouw huis ontsnapt.

Een energiedeskundige nodig? Contacteer deze deskundigen

Zoekt u nog naar dé energiespecialist met absolute vakkennis? Dan is Nepeba jouw trouwe partner. Door hun overkoepelende diensten gaande van EPB-verslaggeving, EPC-keuring met de mogelijkheid om een blowerdoortest te laten doen begeleiden ze jou van a tot z. Contacteer deze experten gemakkelijk via de contactgegevens op hun website.