Expo Che
Image default
Huishoudelijk

Hulp bij het kiezen van een geschikte borduurmachine

Met een borduurmachine kun je prachtige patronen en teksten op textiel aanbrengen. Met de geschikte borduurmachine gaat borduren snel en weet je zeker dat het patroon goed wordt aangebracht. Sommige borduurmachines zijn ook geschikt als naaimachine en zo kun je met gemak stoffen aan elkaar naaien als je zelf je eigen kleding maakt. Bij Liratex ben je aan het juiste adres voor textiel en borduurmachines. Houd er wel rekening mee dat je niet met elke borduurmachine kunt naaien. Als je naast een borduurmachine ook een naaimachine hebt kun je tijd besparen, want terwijl je bezig bent achter de naaimachine kan de borduurmachine gewoon doorgaan met borduren. 

 

Kies de geschikte borduurmachine voor jouw creaties

Houd bij het uitkiezen van een borduurmachine rekening met het soort stof waarmee je wil gaan werken. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een patroon of tekst te gaan borduren op een grove stof is het slim om een borduurmachine te kiezen die dit wel aankan. Borduurmachines zijn er in allerlei soorten en maten. Welke borduurmachine je uitkiest is afhankelijk van jouw wensen. Zo zijn er borduurmachines die geschikt zijn om in korte tijd ingewikkelde patronen te borduren. Deze zijn duurder dan borduurmachines die kleiner zijn. Als je een grote borduurmachine aanschaft is het handig om rekening te houden met je inboedelverzekering en of je thuis genoeg ruimte hebt om hem te plaatsen. Sommige borduurmachines zijn zo groot en geavanceerd dat ze worden gebruikt in fabriekshallen.

 

De juiste borduurmachine geeft eindeloos gebruiksgemak

Borduren met de hand is een lastig karwei en het kost heel veel tijd om een ingewikkeld patroon op textiel uit te werken. Met een borduurmachine is het mogelijk om de machine een patroon te geven waarbij de machine voor het grootste deel zelf het werk doet. Dit is handig want hiermee bespaar je een heleboel tijd en je weet zeer dat de borduurkwaliteit goed is. Als je nog niet zeker weet of je veel gaat borduren dan kun je het beste kiezen voor een combinatiemachine die zowel dient als naaimachine als borduurmachine. Als je na verloop van tijd meer wilt borduren dan is het een handige keuze om alsnog een aparte borduurmachine aan te schaffen. Niet alleen kleding is geschikt om op te borduren. Wat dacht je van een tafelkleed of een tas met een mooi borduursel? Je kunt je creativiteit helemaal loslaten met een borduurmachine.  

 

Maak je eigen borduurwerk

Met een moderne borduurmachine kun je eenvoudig gebruik maken van vooraf ingestelde patronen. Maar als je zelf een patroon bedenkt kun je die met behulp van software invoeren. Het is ook leuk om bijvoorbeeld een tekst op een pet te borduren en weg te geven als cadeau. De meeste stoffen zijn geschikt om op te borduren als je de juiste machine aanschaft. Het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om de naam van een baby op een slabbetje te borduren. En wat dacht je van de naam van de hond op een bandana?