Expo Che
Image default
Groothandel

Tegels: het ideale bouwmateriaal voor de doe-het-zelver

Als u iemand bent die graag zelf de handen uit de mouwen steekt en die allerlei klusjes in en rondom het huis uitvoert, dan zijn tegels de ideale bouwmaterialen voor u. Heeft u tegelzetten nog niet onder de knie? Dan is het hoog tijd dat u hier wat aan doet! Met een mooie tegelmuur kunt u een douche transformeren en een keuken een volledig nieuw leven inblazen. Ook buiten zijn tegels goed toe te passen, zowel op de muur als op de grond. Bovendien is een tegelvloer zeer hygiënisch, kan hij goed tegen een stootje en kan het een echte blikvanger zijn in huis. Daarnaast zijn tegels en de bijbehorende bouwmaterialen ook nog eens erg betaalbaar.

Zelf tegels zetten is niet gemakkelijk

Laten we voorop stellen dat het zelf plaatsen van tegels niet gemakkelijk is. Wilt u een zo egaal en recht mogelijk resultaat? Dan zal u zeer precies te werk moeten gaan. Het probleem is dat u tegen de tijd werkt, want tegellijm droogt vrij snel. Daarnaast moet u de juiste bouwmaterialen aanschaffen en bij Van Noort BV kunnen ze u hier uitgebreid over inlichten. Zorgt u ervoor dat u weet waaraan u begint, dat u op alle situaties voorbereid bent en dat u alle materialen in huis heeft die u nodig heeft. Dan kunt u tegelzetten ook snel onder uw behaalde vaardigheden plaatsen.

Welke materialen heeft u nodig?

Een van de belangrijkste voorbereidingen voor het zetten van tegels is dat u de juiste bouwmaterialen aanschaft. Bovendien is het altijd verstandig om meer te kopen dan u eigenlijk denkt nodig te hebben, want gesloten verpakkingen kunt u altijd weer terugsturen. U heeft uiteraard de tegels zelf nodig en de tegellijm. Verder moet u voegmortel en een voegspaan aanschaffen, zodat u de voegen kunt dichten. De tegelkruisjes helpen u de juiste afstand tussen de tegels te behouden en met een tegelsnijder snijdt u ze gemakkelijk op maat. Met mooie tegels fleurt u uw woning echt op.