Expo Che
Image default
Bedrijven

Slakken bestrijden met aaltjes

Heb jij een prachtige tuin? Dan wil jij die tuin natuurlijk ook zeer prachtig houden. Helaas zijn er verschillende plagen van dieren die je prachtige tuin kunnen ruïneren. In Nederland leven veel slakken. Zeker in de vochtige voorjaren kun je daar echt last van hebben. Het nadeel van een slak is namelijk dat deze zeer veel kan eten en dit zonde is. Bijvoorbeeld als je prachtige planten in je tuin hebt staan, of wanneer je verschillende gewassen aan het verbouwen bent. Slakken zijn dan vooral s’ nachts actief. Maar hoe bestrijd jij die slakken? Vraag je je natuurlijk af. Er zijn verschillende manieren. Zo werken veel mensen bijvoorbeeld met heftig gif. Het nadeel daarvan is echter dat slakken een pijnlijke dood kunnen sterven, maar het zorgt er ook voor dat je gewassen of planten minder gezond zijn. Bovendien is het niet zo goed voor het milieu. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren van Slakken bestrijden. In dit artikel lees je daar meer over.

Aaltjes tegen slakken

Om slakken te kunnen bestrijden, is het van te voren relevant om eerst te weten hoe slaken leven. Veel mensen zijn namelijk in de veronderstelling dat slakken vooral bovengronds leven. Dit is echter een grote misvatting die je op een verkeerd spoor kan zetten. Een groot nadeel daarvan is namelijk het volgende: je denkt dat je geen slakken in je tuin hebt. Maar die zijn er wel, maar die leven simpelweg onder de grond. Slakken leven namelijk voor 90% onder de grond en voor 10% boven de grond. In de tijd boven de grond zijn ze dan bezig om je prachtige tuin te vernielen. Om slakken goed en effectief te bestrijden, is het dan ook aan te raden om aaltjes tegen slakken aan te schaffen.

Aaltjes zijn zeer kleine nematoden die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Ze zijn echter wel functioneel, want ze kunnen een bacterie bij slakken bestrijden, waardoor de slakken gaan stoppen met het eten van je gewassen. Het is niet een zeer biologische manier van bestrijden, omdat er geen chemische elementen aan te pas hoeven te komen.

Bekijk onze webwinkel

In onze webwinkel vind jij verschillende producten met aaltjes die kunnen worden gebruikt om slakken te bestrijden. Zo heb je bijvoorbeeld de no-slug behandeling als het gaat om aaltjes. Deze moet je simpelweg oplossen en aangieten in de grond, en vervolgens doen de aaltjes hun werk en heb je hopelijk minder slakken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een sproeier voor aaltjes te gebruiken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een slakkenval aan te schaffen. Hiermee kun je slakken weglokken van de gewassen. Deze val moet je dan op afstand van je tuin zetten, zodat de slakken daarnaartoe gaan en jij daar verder geen problemen meer mee hebt.

De meeste producten hebben wij op voorraad, zodat ze zeer snel geleverd kunnen worden. Dat is zeer voordelig natuurlijk, want als je slakken hebt wil je dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Bestel je voor meer dan €50? In dat geval is de verzending gratis.