Expo Che
Image default
Mode en Kleding

De trends op het gebied van herenkleding

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar ook herenmode blijft continu in beweging. Vergelijk je kledingkast van vandaag maar met je garderobe van 5 jaar geleden. De kans is groot dat je verschillen ziet in kleur, stoffen en pasvormen. Voor de meeste mannen blijft praktische en comfortabele kleding het voornaamste, maar stiekem wil iedereen stijlvol de deur uit gaan. Dit artikel zet enkele modetrends voor mannen op een rij.

Pastelkleuren

De tijd dat mannen zich moesten neerleggen bij vijftig tinten blauw, grijs en bruin zijn voorbij. Tegenwoordig is het normaal om een beetje kleur aan te brengen in je outfit. Pastelkleuren zijn hierin vooral leidend omdat het lichte kleuren zijn en dus niet meteen alle aandacht op je vestigt. Daarnaast passen ze bij elke gelegenheid, leeftijd en huid tint. Hierbij kun je denken aan pastelblauw, pastelgroen en zelfs pastel roze. Vind je het spannend? Probeer eerst een stropdas in een pasteltint!

Athleisure

Sportkleding is niet alleen geschikt als je een uurtje in de sportschool wilt doorbrengen, maar het is ook trendy om het te verwerken in je alledaagse outfit. Zo is het niet vreemd om bodywarmers, poloshirts, en hoodies te combineren met nettere kledingstukken zoals vesten en pantalons. Uiteraard is het geschikt voor casual outfits met bijvoorbeeld sneakers en MAC jeans. Het belangrijkste is dat het altijd maatwerk is. Wat voor iemand werkt, hoeft bij jou niet het geval te zijn.

Knitted shirts

Gebreide overhemden van katoen zijn niet nieuw, maar het is steeds meer zichtbaar onder mannen. Deze verfijnde overhemden voelen niet alleen zacht aan, ze zijn ook rekbaarder en flexibeler dan gewone overhemden. Het grootste voordeel is dat de stof dikker is, maar tegelijk vocht en lucht doorlaat. Hierdoor zijn ze geschikt om het gehele jaar door te dragen. Knitted shirts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en texturen waardoor je ze prima passen bij allerlei gelegenheden.