Expo Che
Image default
Eten en drinken

Vis in blik: zalm

Zalmen (Salmonidae Oncorhynchus) zijn een populaire soort als vis in blik. Daarnaast is zalm in Nederland sowieso een van de meest vers gegeten vissoorten. Een moot gebakken zalm smaakt natuurlijk prima. Ook gerookte zalm komt u veel tegen in restaurants, supermarkten en bij de visboer. Maar als ingeblikt visje doet de zalm het helemaal goed. En dat is logisch, want zalm is lekker. En het is ook nog eens een gezonde en vette vissoort. Zalm bevat een hoog percentage aan Omega3 en onverzadigde vetzuren. Deze zogenaamde goede vetten heeft u nodig voor het in optimale conditie houden van uw hart en bloedvaten en het verhoogt uw percentage aan het goede HDL-cholesterol.

Roze zalm en rode zalm in blik

De ene soort vis in blik is de andere niet. Daarom vindt u in het assortiment zalm in blik van Deepblue zowel rode als roze zalm terug. Weet u wat het verschil is? De kleur allereerst natuurlijk, al zijn alle soorten zalm wel min of meer roodachtig te noemen. Het gaat om meer dan de kleur alleen. Roze zalmen (Oncorhynchus gorbuscha) zijn van een hele andere zalmfamilie dan de rode zalmen (Oncorhynchus nerka). Beide soorten komen voor in de Grote Oceaan en daar worden dan ook de meeste wilde zalmen voor vis in blik gevangen.

Blikzalm als subtiele smaakmaker

Rode wilde zalm is stevig van structuur en vrij sterk van smaak. Voor de echte visliefhebbers de ideale vis dus. Vooral als u gerechten maakt waarin u de vissmaak en structuur echt wilt proeven en beleven. Gaat uw voorkeur uit naar subtiele smaken? Dan is roze zalm uit blik wellicht een nog betere optie. Het roze visvlees is wat zachter. Zowel van structuur als van smaak. Het ideale visingrediënt voor in een verfijnde pastasalade met zalm dus. Zalmmousse of juist een goedgevulde zalmsalade doen het dan weer beter met de meer smaakvolle rode zalm (Sockeye zalm). Het specifieke stevige en rode vlees krijgen de rode vissen doordat ze elke dag actief jagen op onder andere kleine garnalen. Vis van wilde zalm is door het jagen dan ook altijd steviger en minder vet dan bijvoorbeeld het vlees van een kweekzalm.  Let bij het kopen van vis in blik en dan met name zalm wel op het MSC-keurmerk. Als dat op het blikje staat, dan weet u zeker dat de vis op een duurzame en natuurvriendelijke manier is gevangen.

https://deepblue.nu