Expo Che
Image default
Mode en Kleding

Met een blazer van Marc Cain maakt u elke look helemaal af

Waar een blazer van Marc Cain, Joseph Ribkoff of één van de vele andere designers vroeger voornamelijk zakelijk werd gedragen, kunt u deze nu voor bijna elke gelegenheid uit de kast trekken. Naast de klassieke kantoorlook creëert u met een Marc Cain blazer op een spijkerbroek en sneakers een wat meer ‘aangeklede’ vrijetijdslook. Ook is een blazer een goed alternatief voor een buitenjas. Denkt u bijvoorbeeld aan dat leuke zomerse jurkje dat de feestelijk geklede uitstraling compleet maakt en u tegelijkertijd warm houdt.

Blazers voor alle seizoenen

Bij Penninkhof vindt u in de Marc Cain collectie dan ook blazers voor alle seizoenen. De damescolberts variëren van witte en zachtroze tinten tot donkergrijs en zwart. De gebruikte materialen variëren van katoen en polyester tot linnen, leder, wol of een combinatie van twee of meerdere stoffen. De linnen blazers die Marc Cain ontwerpt, zijn –net als die van bijvoorbeeld Joseph Ribkoff- bij uitstek geschikt voor zomerse dagen. Blazers van leder zijn dan weer geschikt voor de koudere seizoenen. Niet alleen houden deze blazers u warm, ze geven uw outfit ook nog eens een stoere uitstraling.

Het ontwerp en de pasvorm van een blazer

Blazers van Marc Cain, Joseph Ribkoff en andere beroemde ontwerpers bestaan er in verschillende soorten, kleuren en dessins. De pasvorm varieert van nauw aansluitend tot losvallend. Een kort damescolbert geeft uw algehele uitstraling een trendy draai, terwijl een lange blazer uw outfit vooral netter maakt. Een blazer met halflange en eventueel gesmokte mouwen geeft tegelijkertijd een nette en speelse uitstraling. Dus of u nu naar kantoor moet, een feestje heeft of een avondje uitgaat, met een blazer van Marc Cain komt u overal representatief voor de dag.

De geschiedenis van de blazer 

Inmiddels is een blazer een onmisbaar kledingstuk in de garderobe van een zichzelf respecterende vrouw. In eerste instantie werden blazers voor mannen ontworpen, als comfortabeler alternatief voor het kostuum. In de jaren ’20 zorgde Coco Chanel ervoor dat ook vrouwen van een beetje extra comfort konden gaan genieten, zonder aan stijl en netheid hoeven in te leveren. In de jaren ’70 nam de populariteit van het kledingstuk een vlucht. Tot op vandaag de dag heeft het nooit meer aan befaamdheid ingeboet.