Expo Che
Image default
Sport

Waarom een personal trainer?

Er zijn genoeg redenen om met een personal trainer te nemen. Of je nu gewicht wil verliezen of in vorm blijven, een personal trainer kan een geweldige hulpbron zijn. Door te gaan sporten heb je minder stress, je slaapt beter, heb je meer energie en je vetgehalte daalt. Kortom, je voelt je gezonder! Daarnaast hebben mensen die veel sporten een sterker immuunsysteem waardoor je ook minder snel ziek wordt. Maar voor sommige mensen is het toch nog een drempel om te gaan sporten.

De reden om niet of weinig te sporten is persoonlijk van aard. Tijdgebrek, geen motivatie of andere redenen kunnen mensen weerhouden om te gaan sporten. Ze hebben een stok achter te deur nodig: een personal trainer! Soms zijn mensen terughoudend met het investeren in een personal trainer. De kosten kunnen een belemmering zijn en sommige mensen voelen zich misschien geïntimideerd om met een professional te werken. Maar trainen met een personal trainer heeft ontzettend veel voordelen kan je helpen om je persoonlijke doelen te bereiken

Hier een aantal redenen waarom je een personal trainer moet hebben!

Motivatie

Soms is de motivatie ver te zoeken als het om sporten gaat. Voornamelijk als je het al een tijdje niet meer hebt gedaan. Je moet er de tijd voor vrij maken terwijl je misschien liever op de bank een serietje aan het kijken bent. Of je stelt het uit naar morgen omdat je moe bent of het komt even niet goed uit. Kortom, er zijn altijd genoeg excuses om niet te gaan. Het nemen van een personal trainer kan dit voorkomen en ervoor zorgen dat je wel die drive vindt om je doelen te behalen. Hij of zij kan je voorzien van structuur en verantwoordelijkheid en helpt je om een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

Persoonlijk programma

Een personal trainer maakt voor jou een plan op maat. Hij of zijn kijkt naar wat realistisch en haalbaar is. Hierdoor blijft de motivatie ook hoog en worden er geen doelen gesteld die buiten jouw bereik liggen. De reden dat personal training zeer effectief is komt door de persoonlijke begeleiding die je krijgt. Alle aandacht gaat naar jou waardoor je oefeningen meer effect hebben doordat je ‘gepusht’ wordt om net dat beetje extra te geven. Veilig trainen Om aan de slag te gaan als personal trainer heb je ook een opleiding voor nodig namelijk die van fitnesstrainer A & B. Na de opleiding personal trainer heeft hij of zij verstand van de fysieke gesteldheid en de beste manier van trainen.  Er wordt op je houding gelet en naar de signalen van je lichaam gekeken. Daarnaast is een personal trainer constant bij je waardoor je continu in de gaten wordt gehouden of je de goede bewegingen en oefeningen uitvoert.

Personal training