Expo Che
Image default
Woning en Tuin

Advies voor een opgeruimde hal

De hal is meestal het eerste wat mensen zien wanneer ze op bezoek komen. Vandaar nemen mensen meestal de eerste indruk van je op in de inkomhal. Wanneer die er rommelig bijligt, krijgen mensen vaak het beeld van je dat je een slordig iemand bent. Ook voor jezelf kan het belangrijk zijn om een nette hal te creëren. Dit kan zorgen voor rust in je hoofd en een goed gevoel! Weg dus met overbodige spullen, we gaan voor eenvoud en rust. Hieronder zal ik jullie enkele tips meegeven!

1. Plaats een schoenen rek in de hal

Je kent wel het beeld van de deurmat die vol staat met schoenen. Niet alleen de schoenen die we dagelijks dragen staan daar, vaak staan er zelfs nog oude schoenen die niet meer in gebruik zijn, of zelfs sportschoenen in de hal. Dit zorgt niet bepaald voor een opgeruimd beeld. Vandaar raad ik aan om je te oriënteren op schoenenrekken. Zo is het makkelijk om wanneer je thuiskomt, je schoenen hierop te plaatsen. Ook kan je de schoenen die je minder vaak draagt, zoals je loopschoenen bijvoorbeeld, daar ook op plaatsen. Schoenen die je praktisch niet meer gebruikt, zou je naar een kleding inzameling kunnen brengen of eventueel in de garage of berging plaatsen.

 
^Prachtig, toch :)?

2. Jassen, jassen en nog meer jassen

Bij veel mensen hangt de kapstok in de hal zo vol met jassen dat er zelfs geen plaats meer is om de jassen van jouw gasten op te hangen. Misschien wordt het dus maar eens tijd om ook hierop te ruimen. Probeer de jassen die in de hal hangen, te beperken tot de essentie. Laat enkel de jas die je dagelijks draagt daar achter. Voor de andere jassen kan je eventueel een extra kledinghanger voorzien in de berging, of je kan ze ook gewoon in jouw dressing of kleerkast bewaren. Zo blijft er steeds wat ruimte over voor de jassen van jouw bezoek.

3. Ga voor groen

Een plant in huis zorgt meteen voor een gezellige en rustgevende sfeer. Net daarom, kan je misschien kiezen om ook in de hal een plant te zetten. Wanneer de vloer verder helemaal leeg is, zal deze plant ten volle tot zijn recht komen. Een plant straalt ook meteen uit dat je gevoel hebt voor de natuur. Dat je een persoon bent met groene vingers. Dit geeft uiteraard een veel beter beeld dan een slordige hal! Je huis krijgt hierdoor ook een frisse geur! Mooi meegenomen dus. Een extra geur verfrisser, of wat geurstokjes, zijn ook een leuke toevoeging!

Met enkele kleine ingrepen, kan je van jouw hal een oase van rust maken. Creëer een opgeruimd gevoel in je gang door middel van een schoenen rek. Hou daarnaast eens grote kuis in jouw collectie jassen. Wat je niet vaak draagt, hoeft ook niet naast de voordeur te hangen. Zorg tenslotte voor wat groen in huis, met een mooie plant!