Expo Che
Image default
Auto

Een ZZP-er met een leaseauto

Een Zelfstandige Zonder Personeel ofwel ZZP-er moet ook de deur uit. Of je nu stukadoor, verzorgende of tekstschrijver bent. De stukadoor en verzorgende werken vrijwel alleen maar buiten de deur en zullen wellicht sneller overgaan op het kopen van een bedrijfswagen. Maar als je als tekstschrijver werkt en een opdracht voor een paar maanden krijgt, kan het handig zijn om een bedrijfsauto voor korte tijd te leasen. En dat kan dus gewoon. Er zijn voor ZZP-ers speciale regelingen om een bedrijfsauto te kunnen leasen zonder aan een contract voor jaren vast te zitten.

Shortlease voor de zelfstandige

Ga je als zelfstandige een bedrijfsauto leasen dan kan dit in de vorm van shortlease. Dit is een contract waarbij je een auto leest voor maximaal 12 maanden aaneengesloten. De meeste van dergelijke contracten zijn ook nog tussentijds opzegbaar. Sommige per dag en andere per maand. Dat is dus hele andere koek dan een leasecontract met een looptijd van 3 tot 5 jaar dat niet tussentijds op te zeggen is, maar afgekocht dient te worden als je er vanaf wilt. Shortlease is een uitkomst voor de ZZP-er die vrij veel wisselende opdrachtgevers heeft.

Voordeel op voordeel

Er zijn nog meer voordelen die het leasen van een bedrijfsauto aantrekkelijk maken. Zo zijn de kosten van het leasen van een bedrijfsauto voor een ZZP-er volledig fiscaal aftrekbaar. De leasekosten drukken niet op de balans van je onderneming, terwijl dit wel geldt voor de kosten van een eigen auto. In een leasecontract wordt een vast bedrag afgesproken dat maandelijks door jou als ZZP-er betaald wordt. Van te voren weet je al wat je aan het leasen van je bedrijfsauto kwijt zal zijn en dat draagt bij aan je kostenbeheersing. Je zou dit eventueel zelfs deels kunnen doorrekenen in de prijs naar je opdrachtgever. En bovenal geeft een bedrijfsauto leasen een gerust gevoel. Zowel de juridische als economische risico’s liggen bij de leasemaatschappij

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl